Övrigt · Handledsvärmare · Kläder

Blomma Silfveranemon

Det händer att jag virkar efter andras mönster, men oftast så hittar jag på egna designer. Jag gillar att virka rutor, för det är ett enkelt projekt som lätt går att ta med sig på resor eller till skype-mötena på jobbet. 

Rutor är dessutom multifunktionella. Du kan använda dem till i stort sett vad som helst. Filtar, handledsvärmare, grytlappar och klänningar. Det är bara din egen fantasi som stoppar vad den går att använda till.

Visst fungerar det med traditionella mormorsrutor och internet kryllar av vackra rutor med blommor. Men jag kan inte låta bli att skapa något eget. Det kliar liksom i fingrarna på mig. 😉 

Därför blev det en blomma med en ruta, som lätt går att sammanfoga till det du önskar. I mönstret ingår det även beskrivning på trekanter i två storlekar (en halv ruta och en fjärdedels ruta) och en helt slät ruta, som alla är anpassade för att fungera ihop med blomrutan. Länk till mönstret hittar du här.

Namnet på blomman kom en kompis på. En ordlek mellan att den ser ut som en anemon och att jag heter Silfver. Silfveranemon! 🙂